Meer bewustzijn betekent meer (in)zicht en uiteindelijk grip op onze authenticiteit. Wie we zijn in de kern. Ons leven, onze flow, zonder angst voor alle mentale processen die ervan afleiden. Getriggerd door de veeleisende en altijd prikkelende buitenwereld. Gevoelens en emoties (h)erkennen als metgezellen en kansen om terug te keren naar een meer vredige staat.

To 'Know Thyself' is dan ook de hoogste vorm van wijsheid. We zijn goed zoals we zijn, en alles klopt.

Mijn energetische behandelingen zie ik als een reset voor lichaam en geest; een diepe ontspanning waarbij de hersenactiviteit verlaagt tot de Alfa- of zelfs Thèta staat. Frequenties die resulteren in een resp. licht meditatieve en tranceachtige verbeeldende toestand, vergelijkbaar met de slaap/waakfase. Hoe lager de hersengolven hoe meer naar binnen gericht we zijn in plaats van alert en reactief naar buiten. Herstel- en helingsprocessen worden geactiveerd en geoptimaliseerd. In eenheid met je lijf.

Wanneer energie beter doorstroomt worden blokkades en stagnaties meer bewust. Dit kan subtiel en toegankelijk middels de bovengenoemde methode. Een mooie kickstart tot verdere ont-wikkeling en een gezond onderhoud. Echter, een sterk geconditioneerd systeem neigt snel terug te keren naar de alerte oplossingsgerichte, en vaak overactieve Bèta staat; het leven in de Matrix. Structureel onderhoud om te kunnen blijven functioneren binnen deze condities is belangrijk, maar ook een kwestie van gedrag... en dat is veelal onbewust.

Wat als je je bewust wordt van gedrag, grenzen en de mechanismen die ongewenste condities in stand houden. Wat als je dit gedrag kunt veranderen?

‘The body never lies’. Een uitspraak die EQfit Academy op het lijf geschreven is. Wat je ook denkt, je lichaam reageert zoals het doet. Vaak volgens onbewuste patronen die we op jonge leeftijd hebben aangeleerd om te kunnen (over)leven in de situatie waarin we ons bevonden - opgeslagen in het lichaam. Immers, waar mensen samen leven moet je je in meer of mindere mate aanpassen. Zeker als kind. Afhankelijk van de omstandigheden en het bewustzijnsniveau van volwassenen.

De EQfit Academy trainingen geven direct voelbaar zicht op alle mechanismen die in een lichaam opgeslagen kunnen liggen; vechten, vluchten of verstarren. Een onvermijdelijke bewustwording van stukken waar (nog) weerstand op zit. Stukken die in no time getriggerd worden en met deze bewustwording worden blootgelegd. En dat niet alleen. Het mooie van de oefeningen is dat het bewustgemaakte gedrag ook direct overschreven wordt met authentiek handelen. Effectief en duurzaam, waardoor het oude reactieve gedrag bijna niet meer terug te halen is.

Klinkt als te mooi om waar te zijn?
Snap ik. Daarom moet je het ervaren… met lijf en leden. Daar kan het hoofd niet bij.

Het samenbrengen van deze twee methodes (passies) zie ik als een krachtige life changing opportunity en verankering. Kwaliteit van leven, zo binnen zo buiten. Het leven begint bij jou, met jou in de hoofdrol - veilig geland in je lijf. Welkom.

Locaties EQfit Academy training: Purmerend
Jeugd en volwassenen

Info en tarieven EQfit Academy: 
www.eqfitacademy.nl