Alles is energie. Ons lichaam (voornamelijk vaste en vloeibare vorm) functioneert niet zonder de uitwisseling van energieën. Je neemt voeding tot je, en scheidt het weer uit. Processen die nodig zijn om te groeien en te overleven. Dit geldt ook voor sociale energie uitwisselingen. Hoe je met deze uitwisseling omgaat hangt af van hoe je energiesysteem is opgebouwd.

Energie van veiligheid en overleven, de basis, ontstaat al in het laatste trimester van de zwangerschap en het eerste levensjaar. Onze fundering en overlevingsmechanisme; het basis- of wortelchakra. En zo werken we groeiend in bewustzijn omhoog met alle veranderingen (navelchakra), het ontdekken van de eigen wil (3e/zonnevlecht chakra) en het aangaan van relaties via het hart (chakra). Eerlijke communicatie (5e/keelchakra) stelt ons in staat om ons ware zelf uit te drukken, met de nodige inzichten en intuïtie (6e/derde oog chakra) in verbinding met de allesomvattende energie, de kosmos (7e/kruin chakra).

Verstoringen tijdens het aanmaken van deze centrale energiepunten hebben logischerwijs effect op hoe je systeem energie uitwisselingen ervaart. Het chakrasysteem maakt inzichtelijk op welk gebied energie stagneert, of overtoeren maakt. 

Door middel van energetisch werk en gerichte oefeningen worden de chakra's in balans gebracht.